3 Ekim 2012 Çarşamba

Kış için domates suyu yaptık

Ağustos sonlarında  domatesin hem bol hem ucuz olduğu  zamanda  bu işi  yapmak bir  günümüzü aldı .Ama   kış boyunca çok rahat   ettiğimiz için bu işi  göze alıp yaptık.
Domatesler eve geldi  yıkandı- Küçük küçük  küp şeklinde  doğrandı. Elvin ve Hatice hanım  bu işin üstesinden geldiler.       Daha önceki yıllarda  kabuklarını  soyardık ve rondodan geçirirdik.Ama   KanalD  Doktorum programından edindiğimiz bilgiler ışığında  kabukları soymamaya karar verdik     .Çünkü Likopen adıverilen yararlı madde  hemen kabuğun altındaki kısımda bulunuyormuş. Bu nedenle  kabukları soymadık.
 Doğranan domatesler tuz ilave edilerek  8-10 dakika kadar  pişirildi Bu işi de ben yaptım
  Pişen domates suları  ,sıcak sıcak kendileri için hazırlamnan  kavanozlara  boşaltılıp, ters çevrilerek      bir gece böyle bekletildi.   Hiç fire vermeden ertesi gün  kilerdeki yerlerine  yerleştirdim.
    Dört kasa domates, 60 kavanoz domates suyu  verdi Üç  aile  kışı  bol domates suyu ile rahat ederek  geçiricez  inşallah.:))


 Bize buyurun size taze domates suyu ile yapılmış yemekler - çorbalar ikram edeyim...

Hiç yorum yok: