30 Kasım 2011 Çarşamba

Kapı süsleri

 Deniz için yaptığım  kapı süsü güzel oldu, Defne ( torunum) için de bir tane yapmak istedim.  Bu kez  deneyimli olduğum için   daha kısa sürede  yapabildim ve   adımlarımı bilerek attım. Örneğin   plakanın  ölçüsü,  dik durmasını  sağlamak için  mukavva koymak, mukavvayı  keçeye yapıştırmak filan gibi işler  daha  kolay oldu.

Bu kez  nakış işlemek yerine   bir kumaştan kestiğim  kuş motiflerini aplike ettim, fakat   boş kalan alan beni  biraz  rahatsız etti. İşte   o zaman yine  basit  motifler işlemeyi  uygun buldum.



Son    olarak dış kenarlarına  sutaşı  geçirerek   projeyi tamamladım.
Hediyelerini aldıkları zaman  yüzlerinde   göreceğim ifadeyi merak rdiyorum.  Bir sonraki postumda  bunu sizlerle paylaşırım. Hoşca kalın  sevgiyle ve sağlıkla kalın.

28 Kasım 2011 Pazartesi

Keçe ile çalışmak hoşuma gitti...




 Keçe ile çalışmak  gerçekten çok  hoş oluyor.Yumuşacık   , kolayca şekil alıyor. Üzerine nakış  işlemek bile  mümkün oldu. Bugün de bir  kapı süsü yapmak istedim. Peki kime?

Deniz'e.
İlk olarak harfleri yaptım. Harfleri yaptıktan sonra karşıma alıp düşünmeye başladım.Eeee bu harfler ne olacak? nereye asılacak? Bir plaka  gerekli. O plakayı  da   beyaz keçe  üzerine  deniz temalı  motifler  işleyerek   , altına karton yapıştırmak  suretiyle  hallettim.


                                                                                                                
Ne amaçla alınmış olduğunu bilmediğim çok zarif bir zincir de  burada işime yaradı. Sonuç  : Gayet başarılı:))) Muhtemelen yarın da  Defne için  yapacağım. Deniz'e yapıp da kendisine yapmadığımı duyarsa çok üzülür.....

26 Kasım 2011 Cumartesi

Keçe ile ilk işim:)



Renk renk keçelerle yapılan işleri gördükçe içimden gelen sese kulak vermeden edemedim. İlk olarak bir yastıkla başlıyayım dedim.

Sıra , konu belirlemeye geldi blog blog gezinerek konu aradım. İlk aklıma gelen ' ağaçlar ve kuşlar ' da karar verdim.
Kağıt üzerinde bir çizim- boyut ayarlaması yaptım.
İşte böylece işe başlamış oldum:)) Uzun zaman önce : Bir gün lazım olur diyerek aldığım keçelerimin renklerinin elverdiği kadarıyla renk seçimi yaptım.

Daha sonra gerisi kendiliğinden geldi.


Bu ağaca kuşlar konsun dedim..

Bu kuşlara kuş evi gerekir dedim...

Bu kuşlar ötmeli dedim .... onlar da otmeye başladılar:))) Fakat ortam kupkuru olmaz diyerek, yerleri otlarla çimlerle kapladım...


Sonuç bu oldu. Beğenilerinize sunuyorum..



Hepinize kucak dolusu sevgiler